O simpla analiza de sange... Asa cum iti faci si TU. Nimic nu mi-a dat de banuit. Eram fericit, tata si sot. Pana intr-o zi, cand aveau sa ma anunte: leucemie acuta mieloblastica
Poti dona si printr-un simplu telefon*:
0900.900.572 - pentru 2 euro
0900.900.570 - pentru 5 euro
Liniile de teledon au fost puse la dispozitie pentru Niculae de ROMTELECOM ROMANIA.
*Cele doua numere sunt apelabile numai in Romania in reteaua Romtelecom
Donatii online Paypal


Donatii in Conturile deschise la ING Bank:
cont RON: RO97INGB0000999901847209
cont EURO: RO47INGB0000999901847236
cont USD: RO74INGB0000999901847235
cod SWIFT: INGBROBU
titular: Niculae Ionescu
Mai multe detalii pe bara din dreapta

joi, 3 iunie 2010

Sub un cer violet


   In plimbarile prin oras am descoperit o straduta ingusta, cu iz de inceput de secol XIX. La parter sunt vitrinele mestesugarilor iar la etaj locuinte, poate in sec. XIX erau mestesugari acum sunt cred vreo 7-8 cafenele, cateva gelaterii, unul sau doua magazine de antichitati, o farmacie si pierdute printre acestea doua ateliere de cizmarie. Pe o laterala gasim si biserica (noua si veche) care adaposteste in curte un mic centru cultural, unde se organizeaza vizionari de film, spectacole de teatru sau expozitii.
   Plimbarea de aseara ne-a mai dus cu "mirosul" si prin Salajan. Si aici ca si acasa, in aceasta perioada a anului infloresc teii. E adevarat nu eu am simtit primul mirosul teilor ci Madalina, deh mai sensibila :).
   Acum dupa mica plimbare pe la inceputul sec. XIX si pe sub teii infloriti, ca stiu eu cine :) (cine stie cum este cu plimbarile pe sub tei sa ridice doua degete si sa posteze raspunsul in comentariu), sa revenim brusc la ceea ce ne-a adus aici. De la ultima mea postare si pana acum am trecut cu bine peste a-3a cura de citostatice. Am stat in spital aproape trei saptamani, cu doar trei zile de febra, maxima fiind de 39 de grade, semn ca "pasagerul clandestin" a fost un pic neutralizat. La primul control facut in ambulatoriu am avut o mica surpriza, eram convinsi ca voi incepe recoltarea de celule stem dar am aflat ca ar fi posibil sa nu am nevoie de transplant. La al doilea control, adica luni, pe langa analizele uzuale, a fost programata si o noua punctie, pentru a confirma sau nu necesitatea transplantului cu celule stem.
   In continuare rabdare si fund tare, o expresie care am descoperit-o dupa orele petrecute in sala de asteptare la Day Hospital (doi cititori sigur stiu despre ce este vorba cu asteptatul la Day Hospital :) ).








pana data viitoare,
noul perfuzel (chel si fara spancene)

10 comentarii:

  1. wow misto! ma bucur sa aud, ar fi perfect sa nu fie nevoie de transplant si sa-si ia talpasita musafirul nepoftit asa :) brava nikalay!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buletin de analiza
    Cariotip din maduva hematogena
    Cariotipul a fost efectuat prin cultura maduvei osoase hematogene.A fost analizat la microscopul optic un numar de 27 metafaze si au fost captate 12 metafaze fara si cu marcaj cromosomial tip GTW.

    Cariotipul a fost realizat prin tehnici citogenetice de generatie I [coloratie uniforma] si generatie II [cu marcaj GTW] si in toate metafazele analizate NU A MAI FOST DECELATA PREZENTA CROMOZOMULUI PHILADELPHIA!!!

    E o copie dupa dupa ultimul meu buletin citogenetic...fie ca BUNUL DUMNEZEU sa va ajute sa fie la fel si a d.voastra!
    DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa, asa. Asa te vreau. Da-i vesti cat mai bune! Unii asteapta asta. Inteleg ca Dumnezeu te iubeste. Stiam asta. Are si pe cine. Meriti! Hai Niculae!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta atitudinea ta fata de aceasta situatie te-a ajutat foarte mult.... si cu siguranta Dumnezeu te iubeste, asa cum scrie si mai sus.
    Te felicit pentru forta pe care o ai, multa sanatate si asteptam in continuare vesti bune!
    Multi oameni, dupa cum vad, te asteapta acasa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multa, multa sanatate! As vrea sa va intreb, celule stem numai de la propria persoana se puteau folosi_ Nu se puteau cauta donatori_ ierati-ma, sunt straina de asemenea proceduri. Va urez tot binele din lume

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu daca sunteti microbist sau daca aveti posibilitate sa urmariti CM din Africa de Sud...mi-am adus aminte ca in 2006 juca Steaua in CL iar la clinica de hematologie Iasi era un singur televizor pe hol si nu puteam sa urmaresc meciul...asa ca m-am interesat si am ajuns la Clinica de Chirurgie unde aveau televizor in sala de mese si am gasit si vreo doi microbisti...cand am plecat[21.30] am spus la o infermiera,dar cand m-am intors,medicul de garda m-a luat la ture ca unde ma trezesc eu sa vin la ora asta[era trecut de 23.30]...dar a trecut si sper ca si la BRESCIA[a fost antrenor Mircea Lucescu] totul sa fie bine!!!
    Multa SANATATE si DOAMNA ajuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @zoozie - depinde foarte mult de tipul de leucemie si pronosticul de a revenii boala si de multi alti parametrii. La mine nu s-a pus problema de a gasi donator.
    @sergiu - nu sunt microbist imi pare rau, si apoi CM se transmite numai pe posturile de pe cablu, poate meciurile cu italia sa fie transmise de vreun post national.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicule, dacă rezultatele sunt bune, dacă cerul e violet, dacă peisajele sunt superbe, dacă toţi te iubesc şi dacă nu te topeşte căldura de aici, atunci totul e bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nic,

    Te-am gasit intr-o revista. Si ma bucur foarte tare ca am facut-o. Nu vroiam sa-ti transmit decat ca ma bucur teribil ca esti un om atat de pozitiv si ca-mi doresc mult, dupa ce te vei face bine, sa impartasesti cateva tips&tricks-uri din experienta ta de Grafician. De la Senior la Junior! :)
    Multe ganduri bune si multa SANATATE!

    Hani

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow, one of the best read posts so far.

    RăspundețiȘtergere