O simpla analiza de sange... Asa cum iti faci si TU. Nimic nu mi-a dat de banuit. Eram fericit, tata si sot. Pana intr-o zi, cand aveau sa ma anunte: leucemie acuta mieloblastica
Poti dona si printr-un simplu telefon*:
0900.900.572 - pentru 2 euro
0900.900.570 - pentru 5 euro
Liniile de teledon au fost puse la dispozitie pentru Niculae de ROMTELECOM ROMANIA.
*Cele doua numere sunt apelabile numai in Romania in reteaua Romtelecom
Donatii online Paypal


Donatii in Conturile deschise la ING Bank:
cont RON: RO97INGB0000999901847209
cont EURO: RO47INGB0000999901847236
cont USD: RO74INGB0000999901847235
cod SWIFT: INGBROBU
titular: Niculae Ionescu
Mai multe detalii pe bara din dreapta

miercuri, 14 aprilie 2010

La vita e' qualcosa di meraviglioso

Dupa o absenta de o saptamana, nu foarte linistita pentru mine, I'm back :), a vazut cineva rata inecata si...
A fost, intr-adevar, o saptamana cu mai multe evenimente, incepand cu febra, care parca era o mica balerina, acum 37, acum 39. Si a tinut-o asa cateva zile si nopti. Posibila cauza fiind ori virusul "clandestin" pseudomonas, ori o infectie la nivelul colonului. Duminica seara. dupa ce toata ziua temperatura a stat in grafic la 38, am ajuns la 40, dupa o injectie cu un cortizon, care normal ar fi trebuit s-o scada, cu obrajorii rosii si capul in flacari. Normal, iar am testat turbanul. A venit medicul de garda si a schimbat nu stiu ce pe lista de tratament, iar pana dimineata am ajuns la 36 si de atunci ne mentinem sub linia 37.


Noaptea de miercuri spre joi cred ca o sa ramana in amintirea unor asistente de pe aici: au reusit sa puna de pe buda pe carut si apoi in pat cam de 2 ori greutatea lor :)
Ce s-a intamplat? Am vrut si eu ca omu' la buda si a iesit cu 2 litri de sange - banuiesc ca era in plus :). Dupa resuscitare si stabilizare, am fost consemnat la pat si dotat cu "pinguin" (aici nu ii spune ratoi) si pampers pentru orice eventualitate in caz de dezastru. Am ajuns la transfuzia a 8 pungi de sange in noaptea de miercuri spre joi si toata ziua de joi. Ma gandesc: oare erau la fel de disponibile imediat daca eram intr-un sistem binecunoscut? Sau eram trecut iar pe lista cu..."si altii"
Bineinteles ca a urmat si nelipsita colonoscopie :) - jos palaria pentru doctorul care a condus "sarpele": a fost destul de rezonabil. Pacat ca era colonul meu plin cu sange si nu prea s-au vazut multe pentru un diagnostic. Nicio problema: avem CT. Au injectat in 2 secunde substanta de contrast (nu m-au chinuit sa beau 2 litri de substanta de contrast), au trecut de 7-8 ori cu mine prin inel (ei da, sunt tras si prin inel) sa vada pe unde "rasufla" colonul meu. Om fiind si nevoi avand, la fiecare scaun iesea si 1 litru de sange, care era imediat perfuzat. Ca sa evitam aceste scaune, de vineri mananc direct in vena dintr-o punga destul de mare (3 L), cu multe Kcal si asezonat cu sticlute pline cu vitamine care mai de care.


Si ca sa incheiem cu "minunile facerii", cine spunea ca un barbat nu poate simtii durerea unei femei la nastere?
Ca sa citez o prietena, in familia noastra eu am tras batul scurt sa simt durerile nasterii (Madalina a nascut prin cezariana).
Imi pare rau, iar va contrazic, dupa tratamentul pentru stimularea maduvei ososase am avut niste dureri in zona lombara de cred ca am fost auzit 2 camere mai incolo cum IL intrebam cu ce am gresit sau cum treceam Dunarea in sus si in jos, au fost 2 nopti si o zi de cosmar cu dureri pe care le pot descrie doar asa: descarcarea aparatului cu socuri electrice, asta simteam cu fiecare bataie a pulsului meu, in zona lombara. Desigur, a venit salvator si perfalganul, dar in prima faza a tinut durerea departe fix 2 ore, si cum perfalgan facem doar de 3 ori pe zi restul orelor, pana la urmatorul, erau insotite de intrebari, raspunsuri, rugaminti, promisiuni :)
Da, dar a fost o durere buna, a fost startul in procesul de producere a celulelor de care am nevoie.


Yuppy! Astazi, dupa vizita de dimineata, am primit bilet de ridicare din pat si liber la mancare solida.
Cam acestea sunt aventurile din ultima saptamana, imi cer scuze pentru absenta dar a fost mai presus de mine.




pana data viitoare, sarutari de maini doamnelor si don'soarelor, plecaciuni domnilor,
acelasi perfuzel


PS. si a mai trecut cu bine un 13 :)

14 comentarii:

  1. ma bucur ca esti bine si ca ai reusit sa ne mai dai un semn. Giorgiana

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, Doamne, prin cate chinuri ai trecut! Bine ca ai revenit iar la linia de plutire. Dar tu chiar nu vrei sa iti faci de ras porecla "Perfuzel" pe care ti-ai pus-o? Chiar tii neaparat sa fii perfuzat din cand in cand? :)

    Sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fii tare si rezista - zilele bune sunt aproape:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne cate putere ai! Promit sa ma plang mai putin (nu o sa pot sa nu ma plang deloc) de durerile mele de spate sau alte cele. Mi-ar fi rusine fata de oameni ca tine. Ma bucur mult ca mergi inspre bine si ca ai reusit sa treci de tot calvarul din zilele trecute. Multa multa sanatate, si sa treaca repede totul cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu care vroiam sa te intreb daca ai mai citit ceva?!

    Iti las invitatia pentru ca asa cum spui la final, esti mai bine acum, veste care aduce o raza de soare dupa norii de la randurile precedente.

    Imi imaginez ce cosmar a fost si pentru Madalina.
    Te astept cu un nou citat, tot acolo.
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/2010/04/vino-cu-citatul.html

    Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Omule, ştiu că vorbele mele sună a platitudini, dar te rog să mă crezi că încerc din tot sufletul să înţeleg momentul dificil prin care ai trecut. Important e că l-ai lăsat în urmă. Boala ta nu e lucru de joacă, dar nici puterea de care dai dovadă şi pentru care te respect nu e mai prejos. Multă sănătate, Nicule, multă sănătate şi putere îţi doresc în continuare.
    Să auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salutare Nic...desi nu ti-am mai scris , am fost mereu la curent cu starea ta datorita blogului tau. Eu ma rog in continuare pentru tine. Chiar daca iti e greu si uneori simti ca nu mai poti Dumnezeu este cu tine si poate ca asa vrea El sa te mantuiasca si sa te faca sa-i recunosti suveranitatea si sa te lasi cu totul in mana Lui ,sa te incredintezi in bratul Domnului Isus. Crede in El si cere-ti iertare de pacatele tale si El te poate salva, viata vine doar de la El. El o da si El o ia asa ca incearca sa te increzi si sa te rogi Lui. Stiu ca poate suna cumva a mesaj de "pocaiti" si cand spun asta ma refer la cine stie ce sectanti sau mai bine zis oameni religiosi si atat dar... iti spun ca este mesajul care Dumnezeu ti-l transmite azi. Un pasaj din biblie incurajator spune asa :
    "Cheama-ma in ziua necazului si Eu te voi scapa, iar tu Ma vei proslavi! si mai spune ceva : "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul sau fiu nascut, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." Multa sanatate iti urez si fie ca Dumnezeu sa aiba mila de tine si de sufletul tau . Nu-mi pot imagina cum e sa treci prin ce treci tu dar El poate sa faca asta si stie de ce ingaduie sa treci prin astea. Te vrea mai intai sa fi al Lui , recunoaste-l ca Domn si Stapanitor si El te poate salva. Cu mult drag. Ioana

    RăspundețiȘtergere
  8. O rugaciune care o spun in fiecare zi:Doamne,Isuse Hristoase,Dumnezeul nostru,primeste smerita mea rugaciune pentru iertarea pacatelor si ca un indurat,cu dreapta Ta cea atotputernica stinge-mi focul ce m-a cuprins,inceteaza-mi boala si cu milostivirea Ta ridica-ma din patul durerilor,pentru slava numelui Tau.Ca Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noastre si Tie slava iti inaltam,acum si pururea si in vecii vecilor.AMIN
    In rest,capul sus si gandirea pozitiva!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bogdan- Aussie-land19 aprilie 2010 la 08:51

    Salutare !
    Hai ca am tot fost ocupat de nu am mai apucat sa iti scriu..
    Vaz ca ai ceva aventuri nu gluma.. bine ca iti pastrezi simtul umorului.. nasoala faza cu pierdut de lichid pe la garnituri pe undeva.. zi-le alora sa schimbe semeringul de la fulie ca scade rezervorul de racire si se arde in ma-sa motorul.. nu ma mir ca aveai temperatura.. pai la tine pistonul mergea pe uscat aproape ;) apoi mai baga niste ulei pe la distributie si la cutia de viteze ca sa functioneze si transmisia cum trebuie.. asa mai poti iesi si tu din camera fara camion de tractare :)

    Multa sananate de la sud de Atlantic si sa auzim numai de bine ;) Stau cu ochiu pe povesti ca sa aud vesti mai bune..

    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  10. Nicule, spre ca rândurile mele să te găsească mai sănătos ca data trecută. Azi nu îţi scriu decât atât:
    Numele de Niculae vine din grecescul Nikolaos, care se traduce cu oameni victorioşi, oameni ai victoriei.
    Să auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. In scurtul popas al vostru in spitalul Coltea ne-am intersectat privirile . Sper ca Dumnezeu sa va ocroteasca , sa va indrume pasii catre locuri unde chiar sunteti ajutati , este o boala grea ce in Romania decat se asteapta sa iti vina sfarsitul . Al nostru a venit !

    Eu nu mai am pe cine sustine si daca as putea as trimite toata energia mea Madalinei !

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga de tine, Camelia!
    Condoleante! Dumnezeul sa il odihneasca!
    Din fericire noi am avut norocul si tupeul sa plecam din tara, multumuita tuturor celor care ne-au fost alaturi si moral si financiar. Acum stim ca tine de Dumnezeu si de puterea lui Nic sa reusim. Iti multumesc tare mult pentru gandurile bune! Poate vreodata ne vom intalni din nou in circumstante mai bune... Te imbratisez cu drag si toate cele bune! Madalina

    RăspundețiȘtergere