O simpla analiza de sange... Asa cum iti faci si TU. Nimic nu mi-a dat de banuit. Eram fericit, tata si sot. Pana intr-o zi, cand aveau sa ma anunte: leucemie acuta mieloblastica
Poti dona si printr-un simplu telefon*:
0900.900.572 - pentru 2 euro
0900.900.570 - pentru 5 euro
Liniile de teledon au fost puse la dispozitie pentru Niculae de ROMTELECOM ROMANIA.
*Cele doua numere sunt apelabile numai in Romania in reteaua Romtelecom
Donatii online Paypal


Donatii in Conturile deschise la ING Bank:
cont RON: RO97INGB0000999901847209
cont EURO: RO47INGB0000999901847236
cont USD: RO74INGB0000999901847235
cod SWIFT: INGBROBU
titular: Niculae Ionescu
Mai multe detalii pe bara din dreapta

miercuri, 24 februarie 2010

37 - 38 de grade, canicula mon'cher

A inceput sezonul caldurilor in corpul meu, 37,5 este o temperatura normala a celulelor agitate.
Am fost atentionat ca peste 38 avem o problema, pana in 38 putem sa ne facem de cap.
In alta ordine de idei, am marea placere sa va invit pe 5 martie la un concert organizat de cei din redactia SapteSeri (multumesc Nea Puiu si echipei). Garantat  se va asculta muzica buna la cum stiu eu ca bate in tobe Nenea Puiu.



Locatia: Deja Fu, adresa Bulevardul Ferdinand 53
Undeva in subsolul paginii este si harta.

Noroc cu vestile de afara, ca aici in interior, parca totul este atemporar. Asistentele se lasa in continuare cautate, acum si infirmierele, care altadata erau din 5 in 5 min cu capul pe usa rezervei, au uitat sa vina sa ia cosul care a inceput sa se umple treptat de pe la pranz :)
Aaaa, si sa nu uitam, aruncarea vinei pe altcineva este la ordinea zilei, explicatie: al meu doctor mi-a spus inca de acum 2 zile ca o sa incep sa primesc din nou pungute cu sangerete proaspat (yummyyyyyy!!), am anuntat institutul, dar mai trebuia facuta azi si comanda din spital catre institut.
Eh, prinde orbul scoate-i ochii, cine-i de vina ca am primit o punga de ser fiziologic in loc de sange? :)
O do'nsoara doctorita, intepata si foarte flegmatica, cred ca nu ma prea are la inima (deh, sunt singur intr-o rezerva de 2 paturi, de fiecare data cand este de garda ma intreaba daca e liber patul de langa mine), incerca sa imi explice ca nu sunt nici primul nici ultimul care este la mijlocul incurcaturii.
In momentul acela, imi venea sa o intreb de juramantul pe care l-a depus sau ea s-a facut doctorita doar ca asa iau spus parintii ca ar fi bine si "se si castiga, maica".
Eh, ma consolez cu gandul ca maine voi primi 2 pungi, ca sa ajunga iar hemoglobina pe la 8, ca azi era ametita rau saraca.
Vorba lu' Badea; traim in romania si asta ne ocupa tot timpul. As mai adauga: normal, anul la romani are doar 1 zi care se repeta de 360 de ori, celelalte 5 sunt sarbatorile :)

pana data viitoare,
acelasi perfuzel

4 comentarii:

  1. Hei, Nic, multa sanatate de la Daniela si Richard Popa, familia a carei poveste am publicat-o in revista de noiembrie! Colegii de la Budapesta (care - a propos, sunt foarte fericita! - vor prelua si ei aceeasi poveste in aprilie), iti transmit si ei multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. salut!intleg prin ce treci, si eu am fost diagnosticata cu lam5 in august 2008 si de atunci numai prin spitale stau.; urma sa fac transplantul luna viitoare (avand frate compatibil 100%)dar din pacate exact in ziua in care trebuia sa ma programez pt transplant am aflat ca recolta nu a fost buna;si cum din pacate traim in romania deja a trecut o saptamana si eu nu stiu care e urmatorul pas daca il mai cheama la o recoltare sau ce e intampla avand in vedere ca nu timpul e foarte pretios.si mi s a mai spus ca ma mai baga la o cura de megadoza pe care teoretic nu trebuia sa o mai fac asta insemnand cel putin 4 saptamani de stat in rezerva fara sa ies macar pe hol si tot asa.ai dreptate cu asistentele, sotul meu care sta tot timpul cu mine a invatat sa schimbe el perfuziile,sa desfunde venele cu ser, mai are de invatat doar sa puna branule si il pot declara inginer asistent.de infirmiere nici nu mai zic, nici nu le vezi decat daca vrei lenjerie curata ( pe care ti o pui singur) si pt care dai 5 lei.Eu imi fac curele la spitalul Fundeni.Apropo, dr tau este fiul prof Colita?Iti doresc multa sanatate si multa rabdare pt ca este nevoie si sa fii cu moralul ridicat;un dr de la iasi mi a spus ca 60% din boala se vindeca daca ai un moral ridicat si chiar daca procentul de vindecare al bolii noastre este nul scazut depinde in care parte a procentului te afli(se poate sa fim in cei 20-30%).Pe mine cel mai mult ma motiveaza fetita mea care are 1an si 8 luni.sper sa mai vb.Curaj si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. salutare nicalai!
    hai ca se poate! iti tin pumnii!
    si vezi ca concertul o sa fie duminica 7 martie la 8.00 nu pe 5 martie! nevedem joi!!!!(stii tu!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare tata lu' mustele!
    Daca cineva poate, tu esti acela. Stii ca poti.
    O sa fie bine, o sa se stranga banutzi pt tine.

    RăspundețiȘtergere