O simpla analiza de sange... Asa cum iti faci si TU. Nimic nu mi-a dat de banuit. Eram fericit, tata si sot. Pana intr-o zi, cand aveau sa ma anunte: leucemie acuta mieloblastica
Poti dona si printr-un simplu telefon*:
0900.900.572 - pentru 2 euro
0900.900.570 - pentru 5 euro
Liniile de teledon au fost puse la dispozitie pentru Niculae de ROMTELECOM ROMANIA.
*Cele doua numere sunt apelabile numai in Romania in reteaua Romtelecom
Donatii online Paypal


Donatii in Conturile deschise la ING Bank:
cont RON: RO97INGB0000999901847209
cont EURO: RO47INGB0000999901847236
cont USD: RO74INGB0000999901847235
cod SWIFT: INGBROBU
titular: Niculae Ionescu
Mai multe detalii pe bara din dreapta

duminică, 21 februarie 2010

Ganduri de weekend


La ora 7 dimineata ma framanta un lucru: ce face ca un sistem sa nu functioneze? oamenii, protocoalele de functionare....
Pai sa vedem (din punctul meu de vedere inchis intr-o rezerva de spital, singur): doamna asistenta, putin mai bogata in forme si cu o respiratie ce denota ca este fumatoare convinsa si nu o sa se lase, componenta a sistemului, isi face datoria, dar intr-o singura viteza. Mai exact, tratamentul incepe la ora 6.00, e bine nu, a inceput la ora 6.30 si s-a terminat lichidul din perfuzie la 6.45. Credeti ca pana la 7.15 a venit cineva sa ma intrebe de sanatate? Urmariti prea mult Dr. House, domnilor si doamnelor, suntem in Romania, daca esti singur in rezerva, ai face bine sa fii in stare sa te intretii. Ca sa atragi atentia asistentelor, trebuie sa apelezi fie la bunavointa celor de hol (asta in cazul in care te poti misca) sau in cel mai bun caz sa incepi sa strigi, sa faci un foc ca tu, cel din rezerva, nu ai elementarul fir cu buton ca sa poti chema un ajutor.
Noroc ca suntem tehnologizati, avem telefoane mobile, internet si asa poate avem ceva noroc, noi cei din rezerva, sa vina cineva sa ne intrebe te sanatate :)

P.S. domnu' din imagine nu e doctor, eventual un "macelar" cum s-a caracterizat :)
Pana data viitoare,
acelasi perfuzel

18 comentarii:

  1. Buna,
    Sanatate...cred ca asta e cuvantul pe care il auzi de la toata lumea...eu am fost in pielea fetelor tale, numai ca la noi in familie s-a intamplat ce e mai rau, fiti tari fetelor, pentru orice eventualitate,...insa tie...mult noroc, cred ca ai nevoie, cuvintele oricum nu pot exprima tot ceea ce as vrea sa iti spun.Am fost vineri la inst. de Hematologie si am donat sange, eram nr 13 la lista pentru tine, nu te cunosc, nu ma cunosti...insa tot un suflet esti si tu.Lupta...ai pentru cine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nic,in 2004 am fost diagnosticata cu cancer la san.Am trecut prin tot ceea ce treci tu acum.Nu e usor dar atunci cand ai pentru ce lupta( in cazul meu un baietel de 1 an pe-atunci,acum e clasa aI-a)reusesti sa treci mult mai usor,sa rezisti,sa strangi din dinti,sa nu te gandesti...La mine a fost si naveta Medgidia-Bucuresti..citostatice,raze,operatii...dar Dumnezeu ne incearca Nic ,dar NU ne uita.Lupta pentru sotia ta si fiica ta.Sper ca si un gand bun conteaza.Sanatate

    RăspundețiȘtergere
  3. Am uitat sa-ti spun si varsta in 2004 aveam 27 ani...in iulie implinesc 34.Vezi ca se poate?Iti transmit si putina energie din sufletul meu ptr a depasi pret de cateva secunde tot greul care apasa...vei TRCECE peste toate astea.

    RăspundețiȘtergere
  4. in anul 2000 un prieten era daramat de diagnosticul cu leucemie al fratelui sau. acum fratele sau are un cabinet stomatologic, o sotie si un copil.
    se spune ca moralul invinge 50% din boala. nu-ti pierde optimismul. iti va tine moralul acolo unde trebuie si-ti va ajuta organismul sa lupte. si nu uita de Sefu', ca e baiat bun si are daca ceri, iti da.
    toate cele bune si moralul bat, da? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. nic, te rog lasa-mi o adresa de e-mail pe moto_pitzi@yahoo.com, pentru a te contacta. incercam sa facem ceva. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nic, esti un om mare. Cu moral si mai mare- si cu asta ai invins pe jumatate boala!
    ca sa invingi si sistemul, rog prietenii sa iti aduc sacose cu pietre- sa le arunci din pat in usa.

    Te pupam Perfuzel, pe chelia generoasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. gandurile noastre sunt cu tine si nu suntem putini. fii tare!

    RăspundețiȘtergere
  8. :( imi pare rau ca treceti prin asa ceva, desi nu va cunosc! sa speram ca va veni o zi in care, un doctor house se va afla in fiecare doctor din romania...sa speram ca nu va dura o vesnicie

    RăspundețiȘtergere
  9. "ce face ca un sistem sa nu functioneze?"

    Lipsa de înţelegere, percepţia slabă a spiritului uman, moral, sufletesc, lipsa de dăruire în ceea ce au ales să facă, patetismul, lipsa de bun simţ...

    Când un om e bolnav, un zâmbet poate să facă mai mult decât o cură de citostatice. O strângere de mână poate să facă mai mult decât zece transfuzii cu sânge. O privire care să îţi atingă sufletul, făcându-te să înţelegi că "ştiu prin ce treci şi sunt mai mult decât o asistentă, un medic..." poate însemna mai mult decât ăşi poate cineva închipui.

    Din păcate sistemul nostru nu e obişnuit să dăruiască nici măcar acele câteva gesturi care nu costă nimic. Ei sunt obişnuiţi doar să ia...inclusiv speranţe!

    DAR...cum ai spus şi tu Nic...eşti soţ şi tată, iar asta poate să pună aripi şi acolo unde ele sunt frânte pe jumătate, iar restul depinde şi de noi, de oamenii din jurul tău, nu neaparat de sistem.
    Eu cred că se poate!
    S-a mai reuşit...de ce să nu se mai reuşească?
    Sus sufletul, sus zâmbetul şi...rămâi acelaşi om frumos la suflet. Dacă sufletul ne e puternic, lupta este mult mai uşoară!

    Am să pun şi la mine pe blog situaţia prin care treci şi am să sper ca şi de fiecare dată că soarta poate fi schimbată prin generozitate, dăruire şi iubirea semenilor!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am revenit...

    http://ia-atitudine.blogspot.com/2010/02/niculae-ionescu-povestea-care-imi-va.html

    Multă sănătate, credinţă şi putere vă doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. la cat esti de nesimtit cred ca iti meriti soarta. Cine te crezi ma? buricul pamantului sa fie toti in genunchi la picioarele tale? vrei asistenta sa stea la capataiul tau si sa numere secundele pt tratament? 6-6.30? ce conteaza? probabil la toti pacientii trebuie sa inceapa la 6.

    RăspundețiȘtergere
  12. DE CE NE JIGNITI?
    NU STITI SA RESPECTATI OAMENII,DAR AVETI PRETENTIA SA FITI RESPCTATI!
    PACAT CA CEI DE LA HEMATOLOGIE S-AU PURTAT MULT PREA FRUMOS CU VOI,IAR TU II FACI DEFORMATI.
    DOREAI ASISTENTE TOP MODEL???????????
    AI FANTEZII CU ASISTENTE PE CARE NU PUTUT SA TI LE SATISFACI?
    A STIU ESTI UN FRUSTRAT CARE ORICUM...............................................

    RăspundețiȘtergere
  13. Cel mai grav este cand "nu vezi padurea din cauza copacilor". Doar cand ajungi pe un pat de spital realizezi neajunsurile. Pana atunci? IGNORI! Mai grav este cand ajung sa se incrunte sprancenele si sa scrie penitele unor oameni cu oarecare influenta, dar care ajung sa priveasca din punctul lor de vedere, egoist si disperat. Ar trebui sa aprofundati mai mult lucrurile, domnule Ionescu! Oameni mult mai simpli au capacitatea de a face asta! Nu va mai legati de personalul sanitar care incearca "sa faca din ra...t, bici". BINE nu e de nici o parte a baricadei. La pregatirea si sensibilitatea dvs speram poate sa aveti puterea de a citi dincolo de formele poate prea bogate a unei asistente, si sa vedeti efortul si daruirea personalului de acolo. Dar din pacate asta nu are de-a face nici cu cat esti de istet sau cata sensibilitate pretinzi sau afisezi ca ai, ci tine de simplul bun simt! Si oamenii grasi sau fumatori sunt oameni, domnule, si isi exercita diverse meserii ce necesita profesionalism si nu alte "calitati". Platim nesabuinta unor fapte facute chiar si de cei din generatia dvs, poate chir din ignoranta dvs de pana acum, iar SCHIMBAREA nu se infaptuieste aratand cu degetul si denigrand niste oameni care nu au nici o putere sa schimbe ceva. Nu intereseaza pe nimeni cate kg are nu stiu ce asistenta sau daca fumeaza sau nu, un astfel de om se evalueaza din punct de vedere profesional. Consemnati despre asta in jurnalul dvs personal, nu pe blog. Poate ar fi bine sa cugetati mai mult asupra unor declaratii si aprecieri superficiale, sa tratati problemele cu mai multa maturitate. Cum ati reactionat pana acum cand la televizor sau in ziare se cereau fonduri pt copii bolnavi ? Cum? Va spun eu: CU IGNORANTA!!! Ati plecat vreodata urechea la nemultumirile altora vis a vis de aceste probleme? Iar acum, cand sunteti de cealalta parte, blamati si jigniti. RUSINIICA! Cum ar spune “Carcotasii”, caci Mircea Badea pe care il invocati dvs s-a facut de ras pupand un dos de Voiculescu!
    Dar cu toate astea, una peste alta, sa va dea Dumnezeu multa sanatate, sa va reuseasca transplantul si pe langa asta, sa va dea si minte multa, ca va trebuie! Sa ne revedem cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu meriti sa primesti nici un banut.La cat de indolent esti o sa vezi cum este si in alte spitale si apoi te rugam sa comentezi si de Coltea.Cred ca nu este vina noastra ca tu esti alergic la: ALGOCALMIN,PIAFEN,cel putin ti-am scazut febra cu PERFALGAN.Chiar daca si altora le trebuia noi il utilizam pentru tine,si tu ne JUDECI DUPA ASPECTUL FIZIC SI NU DUPA PROFESIONALISM.Mare pacat ca esti INDOLENT.
    Cum o sa te mai intorci si poti sa ne privesti in ochii ?
    Sincer nu inteleg.
    Dar sper ca te vei schimba,inainte de a fi prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Transpatul nu este o soltie.
    Multi au murit,iar altora nu le-a rezolvat problemele. Unii trec cu bine peste el,altii mor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Fii serios!nu rezolvi nimic,reclamand personalul medical.fac si ei ce pot,cum pot,cu ce pot.ar trebui sa le duci un buchet de flori si sa-ti ceri iertare.Nu poza<>.Mai roaga-te,din cand in cand si cere-ti iertare.Hai...sanatate!

    RăspundețiȘtergere