O simpla analiza de sange... Asa cum iti faci si TU. Nimic nu mi-a dat de banuit. Eram fericit, tata si sot. Pana intr-o zi, cand aveau sa ma anunte: leucemie acuta mieloblastica
Poti dona si printr-un simplu telefon*:
0900.900.572 - pentru 2 euro
0900.900.570 - pentru 5 euro
Liniile de teledon au fost puse la dispozitie pentru Niculae de ROMTELECOM ROMANIA.
*Cele doua numere sunt apelabile numai in Romania in reteaua Romtelecom
Donatii online Paypal


Donatii in Conturile deschise la ING Bank:
cont RON: RO97INGB0000999901847209
cont EURO: RO47INGB0000999901847236
cont USD: RO74INGB0000999901847235
cod SWIFT: INGBROBU
titular: Niculae Ionescu
Mai multe detalii pe bara din dreapta

joi, 18 martie 2010

18 martie, doua motive de sarbatoare

Cu scuzele de rigoare pentru absenta, astazi reluam.
In familia noastra, cel putin de 37 de ani cati am eu, pe 18 martie intotdeauna era tortul, muzica si dansul, normal, al adultilor, iar noi, copiii, eram in alta camera.
Anul acesta sarbatorim, in primul rand, 65 de primaveri trecute, auci ma scuzati, daca ma citeste tata o sa spuna ca l-am imbatranit, rectific 27 :) - asa spune el de vreo 20 de ani incoace, si, in al doilea rand, pasul catre Italia pentru vindecarea mea.
Luni, dupa vizita medicilor si sfaturile primite referitoare la infectie, sunt acoperit din cap pana in picioare si nu mai sunt probleme, insa trebuie continuat tratamentul pentru leucemie ca sa nu pierdem ceea ce s-a facut pana acum.
Normal, a urmat consiliul de campanie :) si am hotarat, cat de repede: Italia.
Si de aici s-a pornit caruselul: Madalina a inceput drumurile pentru aranjarea treburilor pe aici, Mihai, dupa ce a constat ca masina este nefolositoare (cea decedata cu airbagurile sarite), a cautat solutii sa gaseasca o alta masina (pe care a si gasit-o, iar la ora asta cred ca este pe undeva prin Austria). Tudor a trimis mailurile in Italia pentru a aranja intalnirea cu doctorita de acolo, a facut rezervarile pentru hotel. Maria continua derularea campanei si face noi planuri. Eu cred ca am avut cea mai usoara sarcina: sa cumpar bilete de avion :), zis si facut, wizzair.com, click dupa click, si am rezervat biletele.
Ieri seara, dupa ultima injectie intravenoasa cu antibiotic, am revenit acasa. Oricum, este o senzatie sa fii imbracat cu alte haine decat pijamalele, sa pui pantofi in picioare in loc de papuci, cam nesigure planetarele mele, dar nu m-am lasat, pana la masina as fi doborat si recordul la suta de metri.
Acasa, suna bine acest cuvant si aseara l-am si simtit si in cel mai indepartat coltisor al sufletului, mai ceva ca altadata.
Astazi pe la pranz, vom fi in drum spre Italia, cu toate sperantele ca totul va fi bine si nu peste mult timp o sa revin in mijlocul prietenilor.
Multumesc mult tuturor pentru ajutorul si sprijinul pe care mi l-au acordat.
Iar pentru cei care vor in continuare sa doneze sange pot sa o faca, nu neaparat specificand ca este pentru mine, ci gandindu-se la mine, sigur se va salva o viata cu acel sange.


pana data viitoare (sper cat de curand), sarutari de maini doamnelor si don'soarelor, plecaciuni domnilor,
acelasi perfuzel

18 comentarii:

  1. inseamna ca acum va pregatiti de drum..drum bun si sa ne tii la curent cu toate... iti scriam in comentariul de la postul anterior ca sunt cu ochii pe donatii..mai devreme erau 12.216 euro..acum sunt 14.528...La mai mare!

    Nu cred ca mai citesti mesaje pe blog acum, pe picior de plecare, dar las o rugaciune de calatorie si aici si pe blogul meu, cu speranta ca cei care vor veni in vizita sa se roage pentru tine:

    Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce esti calea, adevarul si viata si ai calatorit impreuna cu sluga Ta Iosif impreuna si cu cei doi ucenici, care au mers la Emaus, Insuti Stapane, calatoreste si cu robul Tau,Nicolae binecuvantand calatoria sa. Trimite si lui inger pazitor ca lui Tobie, ca sa-i fie povatuitor si pazitor si sa il fereasca nevatamat de toata reaua intamplare. Si astfel cu pace, sanatate si buna sporire sa se intoarca intru ale sale si toata viata sa sa proslavesca prea cinstit si de mare cuviinta numele Tau, in veci. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si am uitat: La multi ani tatalui tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si multa sanatate tatalui tau, Nic. Cred ca cel mai frumos cadou pe care i l-ai putea face ar fi sa te faci bine. Va fi o bucurie pentru noi toti. Ma bucur ca ai scapat de infectie, ca prietenii tai s-au mobilizat si ca acum poti sa ajungi in acea Italie unde te asteapta speranta. Iti tin pumnii in continuare, sa ai o calatorie usoara si sa te intorci 100% refacut. Stiu ca poti si, mai presus de toate, meriti.
    Cayetana

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa-ti dea Dumnezeu multa putere,rabdare si incredere. Vei invinge , asa cum a invins si fiul meu,Tudor.

    Maria

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani tatalui tau si, din suflet, drum bun si sanatate tie!!!!! Esti puternic si trebuie doar sa crezi, nu se poate sa nu fie bine cu atatea ganduri bune indreptate catre tine!!! Cu siguranta primavara aceasta iti va fi cea mai frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Calatorie cat mai usoara! Te asteptam sa ne spui povesti noi la intoarcerea ta. Domnul sa fie cu tine!
    La multi ani tatatului tau!

    RăspundețiȘtergere
  7. drum bun si refacere rapida :). asteptam vesti :).

    RăspundețiȘtergere
  8. "Prietenia este inchisoarea sufletului de buna voie in trup strain." – Dimitrie Cantemir

    Avanti Nicu!

    Mihai Z.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu si baietelul meu de 5 luni iti tinem pumnii. Am donat pentru tine prin Romtelecom. Speram sa te faci bine si asteptam vesti. Multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  10. Iti doresc toata sanatatea din lume.Sa ai parte de un transplant usor si de o refacere rapida.Te asteptam in tara cat de curand!Poate o sa ai net si in IT ca sa ne mai tii la curent cu evolutia ta.Eu sunt la Milano si am inteles de la Tudor ca tu o sa mergi la Brescia.Domnul sa te ocroteasca!

    RăspundețiȘtergere
  11. A, nu uita sa ma vizitezi pe http://magdaciobanu.wordpress.com/ sauu
    http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=100000523239735.
    Sanatate! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. tatal tau e nascut in aceeasi zi cu mama mea...

    RăspundețiȘtergere
  13. Bogdan - Australia18 martie 2010 la 17:12

    Wass up, wass up Nic ! Pe picior de plecare.. si de data asta pe picior incaltat cu pantofi nu papuci.. Well done ! Tinem pumnii si tinem aproape ! Numai ganduri bune de la 5 fuse orare si astept sa vad noutati pe site.. oricum o sa aflu vesti de la "el ermano" de pe partea ailalta a lumii de mine asa ca de acus inainte numai vesti bune sa curga si in curand o sampanie zrobitoare ! Hai ca dupa ce te faci bine incer sa iti trimit un crocodil sa il faci poseta ! :D :D Nu uita aparatul fot ca de acus ar trebui sa bagi mare poze cu tine cu perfuzia Made In Italy ! Inca un hop si gata.. bagam o pescuiala.. chiar si virtual ! Din ce stiu tratamentul tau este destul de costisitor asa ca aviz amatorilor de peste tot.. lupta continua.. dar de data asta suntem cu un pas inainte.. asa ca donatiile sunt necesare in continuare .... Nic, nu uita sa iti iei periuta de dinti :D hahaha.. stiu ca eu mereu uit cand plec undeva :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Multa sanatate si refacere rapida...te asteapta o viata inainte...nu mai pot dona acum, abia peste 65 de zile mi-a spus tanti de la spital...dar o sa o fac si ptr altii...ptr tine a fost prima data...

    Cineva care iti doreste numai bine si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani tatalui tau si multa sanatate tie. Sa te intorci cu bine inapoi :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Minunat! Iată că mai există şi veşti bune. Drum bun şi să te întorci sănătos acasă ca să guşti savoarea acestui cuvânt din plin, împreună cu familia ta! Îţi ţin pumnii.

    RăspundețiȘtergere
  17. am o sugestie, daca mai aveti niste sange :) http://coralfields.blogspot.com/2010/03/post-pentru-presa.html

    poate dupa ce o trece primavara asta de speriat facem o campanie mare de donat combustibil.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nic, cum e in Italia? Esti bine? Asteptam vesti.
    Va pup

    RăspundețiȘtergere